Za komunistů bylo líp!

Tolikrát jsem slyšela postesknutí, u známých nebo v rodině, že za komunistů bylo líp. Z tohoto tvrzení se mi dělá těžce mdlo...

Není  jednoduché to lidem vysvětlit. Velká většina domácností plavala v uklidňujícím proudu a měla krásný pocit svobody. Nemuselo se nad ničím přemýšlet, to za ně dělala matička strana. Tu máte chléb a hry a hlavně nepřemýšlejte. Ti, co nad tím přemýšleli, tak utekli za hranice. Odchod mozků do zahraničí je tu velmi citelně znát. V 89 měla většina představu, jak se budeme mít krásně a nemuset proto nic udělat. Na této vlně jede i pan Babiš, stačí každého kolem sebe osočit, jak jsou všichni zkorumpovaní a on to tu pozvedne. 37% si přeje opět totalitu kterou jim 89 rok ukradl, nemuselo se nic, jen za pár drobných  pracovat, jako námezdní dělníci. Jak může někdo věřit takovým řečem, kterými hřímá pan Babiš? Mohou -  bohužel, ti co nehledají pravdu.

Není to jenom pan Babiš, ale i prezident, jemuž se daří balamutit, strašit své voliče. Byla jsem se podívat na jedné jeho návštěvě, kde z něj padaly pupulistické nesmysly, jak na běžícím páse! Lidé se smáli jeho "bonmotům", tleskali. Vracíme se před rok 89?

Pokud tito pánové vyhrají, máme se na co těšit. U Zemana je pozitivní jeho přízeň k alkoholu, a možná v půlce druhého období, budeme muset volit jiného prezidenta. U Babiše vidím velký průšvih. 

Komunismus nám vzal sebereflexi a sebeúctu. Jak rakovina se tu rozmáhají její metastázy.

Vždycky si vzpomenu jak maminka zazpívala : Kupředu levá, kupředu levá, s námi ni krok! Už běžíme, totalitě do náruče?

 

Autor: Vlasta Juráková | neděle 10.9.2017 19:09 | karma článku: 40,83 | přečteno: 6361x
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Pracuji doma na své zahradě a starám se o drůbež. Ráda fotím, nejraději zvířata a přírodu.

Seznam rubrik